Wat is een stukadoor?

Wanneer je een oneffen muur hebt en je wilt dat deze mooi strak wordt, dan heb je daar een goede methode voor: stuken. Dit houdt in dat je ongelijke stukken in het oppervlak egaliseert met pleisterwerk. Hierbij kun je denken aan het herstellen van scheuren of gaten, maar ook een eerder ruw gestucte muur weer mooi glad maken. Een stukadoor is logischerwijs iemand die gespecialiseerd is in deze techniek. Hij of zij kan stucwerk aanbrengen op muren, zowel binnen als buiten, plafonds of andere oppervlakken. Het stucwerk zelf is een gipsmengsel dat zorgvuldig wordt aangebracht, nadat het te stuken oppervlak goed is voorbereid. Over het algemeen is dit echt een precisiewerk, dus een klus die je het best overlaat aan een professional. 

Hoe vind je een goede stukadoor?

Het meest verstandige is om niet zelf aan het stuken te gaan. Er staan stappenplannen op het internet, maar een mooi resultaat is afhankelijk van zoveel factoren. Een stukadoor doet niet anders en zorgt ervoor dat het werk snel en goed gebeurt. Weet je niet goed waar je moet beginnen met je zoektocht? Richt je dan tot het internet. Dat is de plek waar je een groot netwerk hebt aan kandidaten binnen jouw regio. Je kunt offertes aanvragen, offertes vergelijken en recensies vinden. Zo vind je zeker de beste match. ‘Stukadoor gezocht Den Haag’ is bijvoorbeeld een goede term om mee te beginnen. Vraag ook altijd naar de ervaring. Stucwerk is namelijk een vak apart, dus je wilt het niet aan de eerste de beste overlaten. Je zou ook kunnen vragen naar foto’s van eerder afgeronde projecten of referenties van klanten die je zijn voorgegaan. Wees in ieder geval niet haastig en neem de tijd om de juiste persoon te vinden. 

Bijzonder stucwerk

Wist je dat het ene stucwerk het andere niet is? Stucwerk hoeft niet alleen maar één kleur te zijn en een strakke wand. Waarom niet wat experimenteren en stuc gebruiken om echt iets bijzonders te maken? Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van gips, leem gebruiken. Dat is een mengsel van silt, klei en zand en geeft een heel ander effect dan een gipsproduct. Het lijkt door het gladde resultaat haast op marmer. Of wat dacht je van Tadelakt? Dit is een techniek die afkomstig is van de Berbers en gedaan wordt met natuurlijke hydraatkalk. Je geeft een ruimte een warme sfeer en je maakt hem bovendien waterbestendig. Dat maakt het vooral geschikt voor badkamers. Betonstuc is weer een andere optie, die een stoere, meer industriële look geeft. Je kan gebruikmaken van verschillende kleuren, wat een erg speciaal resultaat oplevert. Genoeg keuze dus als het aankomt op stucwerk. 

You May Also Like