Wilt u een auto leasen?

Auto’s worden tegenwoordig steeds vaker geleaset. We kennen het leasen vooral van bedrijven die auto’s leasen voor hun werknemers. Maar er kan ook privé worden geleaset, ook wel beter bekent als private leasen. U kunt ook bij private lease uit alle auto’s kiezen die u maar kunt bedenken. Zo kun je zorgeloos all-in rijden met goede onderhoud en pechhulp. In het maandelijkse bedrag zit dan vaak ook de verzekering en de wegenbelasting. Zo hoeft u dit zelf niet meer los te betalen. Bij privatie lease bent u zelf verantwoordelijk voor de financiering er zit geen werkgever tussen. 

Lease opties 

Een auto leasen heeft naast private lease waar u zelf de auto leaset er ook de optie operational lease en financial lease. Deze laatste twee zijn vooral de opties voor bedrijven, het zijn beide zakelijke lease opties. Bij operational lease ben je niet zelf eigenaar van de auto, maar de leasemaatschappij. Bij financial lease bent u wel zelf eigenaar van de auto en de auto komt ook op uw naam te staan, vaak op de naam van uw bedrijf. Het grootste verschil is dus dat bij financial lease u zelf eigenaar bent van de auto terwijl bij operational lease dit niet het geval is. Bij operational bent u niet verantwoordelijk voor onder andere onderhouds-, reparatie- of brandstofkosten en hoeft u geen slottermijn te betalen. Zo bent u verzekerd van goed onderhoud van uw auto en betaalt hiervoor gewoon de all-prijs. Bij financial lease ben je hier wel verantwoordelijk voor, maar wanneer u eigenaar bent van de auto profiteert u bijvoorbeeld wel van fiscale voordelen, doordat de btw op de aanschafwaarde aftrekbaar is. 

Reden om een auto te leasen

De meest voorkomende reden waarom mensen een auto leasen, is omdat zij niet in één keer een groot bedrag voor de aanschaf van de auto willen neerleggen of kunnen neerleggen. Door te leasen kan het bedrag in termijnen worden afbetaald, waardoor het ineens veel laagdrempeliger wordt om een auto aan te schaffen. Dezelfde reden geldt voor bedrijven, het is nogal een investering om auto’s aan te schaffen. Elke maand een bedrag kwijt zijn aan de auto’s is beter te overzien. Wanneer u overtuigd bent van een optie kunt u de gewenste auto gaan uitzoeken. Een dealer werkt meestal samen met meerder leasemaatschappijen en deze kijkt vaak samen naar de best passende leasemaatschappij voor uw situatie. U kunt ook direct bij een leasemaatschappij het aanbod bekijken. Het voordeel daarvan is dat u een overzicht krijgt van meerder autodealers en hun aanbod en kunt u hier direct uw leasecontract afsluiten.

You May Also Like