Behoefte en budget; de twee B\’s van het auto leasen

Twijfel je over de aankoop van een nieuwe auto? Weet je überhaupt niet echt waar je beginnen moet? Of baal je er een beetje van dat je, bij de aankoop van een nieuwe auto, vervolgens vastzit aan een voertuig waar je misschien over een jaar of twee al weer vanaf wil (wellicht omdat je gezin zich uitbreidt)? Als je in één van deze óf een vergelijkbare situatie zit, dan is financial lease, misschien wel bij Nationale Autolease, wellicht iets voor jou. 

Auto leasen 101 

Laten we eerst, voordat we een mogelijk levens veranderende beslissing maken over waar én wanneer je een auto aanschaft, even kijken naar wat leasen eigenlijk precies inhoudt, en wat het voor jou kan betekenen. Een auto leasen is eigenlijk een huurcontract afsluiten op een auto. Dat klinkt wellicht wat gek, maar het is wel ongeveer hoe het geintje werkt. Wanneer je een leasecontract tekent, betaal je een maandelijks bedrag waar een aantal dingen, zoals onder andere de wegenbelasting, al bij inbegrepen zijn. Wat je hiervoor terugkrijgt? Een leasevoertuig naar keuze, binnen de perken van het contract dat je afsluit uiteraard, én allerlei andere voordelen. Het inwisselen van je auto voor een groter of compacter model óf eentje met veel opslagruimte, is namelijk een stuk makkelijker bij een leasecontract. Ook staat er binnen een paar uur een vervangend voertuig voor je deur als bijvoorbeeld je accu ermee ophoudt, zodat je eigenlijk nooit zonder voertuig zit. Het meeste onderhoud zit ook inbegrepen in je leasecontract. Je hoeft je dus over allerlei dingen geen of minder zorgen te maken. 

De twee B's

Dus, is leasen wat voor jou? Zolang je rekening houdt met de twee B’s van het auto kopen (behoefte en budget) zit je goed. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je bij het leasen van een auto dus geen auto bezit. Wellicht klinkt dit logisch, maar het is toch iets om bij stil te staan; aan het eind van alles heb je dus technisch gezien geen eigen auto. Ook is een leaseauto dus een uitgave die je blijft maken. Je zult maandelijks het geld bij elkaar moeten krijgen. Het is geen grote uitgave in een keer, maar een terugkerende uitgave.

 

Onthoud dus goed: de twee B’s van het auto’s kopen. Behoefte en budget! Zolang het leasen van een auto op beide manieren bij je past, klinkt het als een goed idee! Dus, geniet van je nieuwe auto!

You May Also Like