De voordelen van gekoelde bestelwagens en bakwagens

Gekoelde bestelwagens en bakwagens zijn de ultieme oplossing voor bedrijven die koeltransport nodig hebben! Dit type wagen is speciaal ontworpen om diepvriesproducten, verse producten en andere temperatuurgevoelige producten veilig en betrouwbaar te vervoeren. Een koel bakwagen met laadklep zijn uitgerust met een koelingssysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur in de wagen op een stabiel niveau blijft, waardoor de producten tijdens het transport niet bederven of beschadigen.

Er zijn heel wat bedrijven die gebruikmaken van gekoelde bestel- of bakwagens, zoals bakkers, slagers, groenteboeren, cateraars, ijsfabrieken, ziekenhuizen, apotheken. Kortom, bedrijven die temperatuurgevoelige producten moeten vervoeren.

Flexibel

Gekoelde wagens zijn niet alleen perfect om producten te vervoeren, ze zijn ook erg handig voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele oplossing. Gekoelde wagens kunnen namelijk gemakkelijk worden ingezet voor andere doeleinden, zoals het vervoer van bloemen, planten of andere kwetsbare materialen.

Stabiele temperatuur

Bedrijven die gebruikmaken van gekoelde wagens, ervaren tal van voordelen. Zo zijn de wagens makkelijk in onderhoud en hebben ze een lange levensduur. Daarnaast zorgt het koelingssysteem ervoor dat de temperatuur in de wagen op een stabiel niveau blijft, waardoor de producten tijdens het transport niet bederven of beschadigen.

Verschillende temperaturen

Gekoelde bestelwagens zijn meestal ontworpen voor het transport van voedsel en drinken. De temperatuur in deze voertuigen wordt meestal geregeld tussen de 2 en 8 graden Celsius. Bakwagen koeling zijn echter meestal ontworpen voor het transport van andere temperatuurgevoelige producten, zoals bloemen, planten en medicijnen. De temperatuur in deze voertuigen wordt meestal geregeld tussen de -20 en -30 graden Celsius. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de wagen op te delen in verschillende ruimtes waardoor je ook verschillende temperaturen kan instellen.

Kostenefficiënt

Gekoelde wagens zijn niet alleen handig en flexibel, ze zijn ook nog eens erg kostenefficiënt. Dit type wagen is namelijk veel goedkoper in aanschaf dan een koelcelwagen en heeft minder onderhoudskosten. Daarnaast bespaart het bedrijf ook op personeelskosten, want er is maar één chauffeur nodig om de wagen te besturen.

Zoals je hierboven kan lezen zijn er tal van voordelen. Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen wat je nodig hebt en dus bekijkt wat je moet gaan vervoeren. Op basis daarvan kan je kijken naar de verschillende wagen die er zijn. Wanneer je dit weet kan je vervolgens ook op maat je wagen samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan een normale wagen of eentje met laadklep, wil je normale zomerbanden of winterbanden? Dit zijn overwegingen die je uiteindelijk moet maken om tot de juiste wagen te komen voor jouw transport.

You May Also Like