Je tuin onderhouden; wat heb je nodig?

Onderhoud is noodzakelijk als je enigszins iets wil blijven behouden. Dit geldt niet alleen voor je tuin, maar voor alles. Je auto breng je af en toe naar de garage voor wat checks en een beetje olie, je fiets moet naar de fietsenmaker als je ketting een beetje roestig wordt en jij gaat zo af en toe naar de sportschool om een beetje fit te blijven. Je tuin moet dan natuurlijk ook onderhoud krijgen, wil je er lang van kunnen genieten. Zonder onderhoud zal de tuin vergaan van het onkruid, de groene aanslag in de tegels en houtrot in de schuttingen. Gelukkig weten wij precies hoe je een tuin moet onderhouden en geven we je in deze blog tips over wat je hiervoor nodig hebt. Lees daarom vooral verder om hier wat te weten over te komen. 

Hout

De meeste tuinen hebben wel iets van hout erin verwerkt. Het is daarom noodzakelijk om te beschikken over voldoende tuinhout waar je reparaties mee kunt uitvoeren, waar je iets nieuws van kunt maken en ga zo maar door. Goed, degelijk tuinhout kun je halen bij Hillhouttuinhout.nl. Je kunt hier tuinhout krijgen tegen een scherpe en eerlijke prijs en je kunt er tevens van op aan dat het degelijke kwaliteit is. Dit tuinhout kun je gebruiken voor nieuwe tuinschermen, schuttingen of een bankje. Heb je twee linkerhanden? Dan kun je al deze dingen natuurlijk ook kant en klaar bij ze afnemen. 

Gereedschap

Als je een tuin wil onderhouden, moet je uiteraard beschikken over voldoende gereedschap waar je dit mee kunt doen. De standaard apparatuur zoals een boormachine, een kettingzaag, een schroevendraaier, een onkruidwieder en een hark zijn noodzakelijk, maar denk ook aan bijvoorbeeld een kantenmaaier en een grasmaaier. 

Discipline

Deze is misschien een beetje out of line, maar je hebt wel degelijk discipline nodig om je tuin te onderhouden. Waarom? Omdat je dit frequent en goed zult moeten doen. Je kunt het nog zo grondig doen, maar als je dit slechts eens in de zoveel tijd doet zal het geen zin hebben. Je tuin ligt er dan alsnog een beetje slapjes en onverzorgd bij en daar zit niemand op te wachten. Maak daarom voor jezelf een schema met wat en wanneer er moet gebeuren. Je zorgt er zo voor dat je tuin er altijd, ongeacht wat er gebeurt, verzorgd bij ligt omdat je precies weet wat je moet doen en wanneer je dit moet doen. Simpel, maar zeer effectief.

You May Also Like