Een nieuwe vloer in je huis

Wanneer je aan het verbouwen bent, gaat verhuizen of gewoonweg een nieuwe vloer in je huidige woning wilt zijn er veel opties voor verschillende vloeren. Een van die opties zijn verschillende pvc vloeren. Een PVC vloer is een vloerbedekking die bestaat uit een thermoplast. Een van de grote voordelen van dit materiaal is dat het eenvoudig te bewerken is en ook nog eens goedkoop is. Verder is het materiaal ook heel sterk en geluiddempend. Ook kan het materiaal heel goed gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Dit is dus ook heel goed om te weten als je je huis aan het verbouwen bent en er al vloerverwarming in wil laten leggen. Dan kan je de vloer vervolgens heel mooi maken met een PVC vloer. Het leuke van een PVC vloer is dat het een stuk makkelijker te leggen is dan een houten of laminaat vloer, maar dat het wel de zelfde uitstraling kan hebben. 

 

Visgraat vloer

Dit komt omdat de PVC vloer soms geïnspireerd is door de houten vloer. Bijvoorbeeld bij de visgraat vloeren. Deze komen origineel van de houten en laminaten vloeren. De visgraat vloeren zijn vaak houten planken die loodrecht op elkaar liggen en hierdoor een soort visgraat vormen. Vandaar dat de naam ook is vernoemd naar de visgraat. Van origine werden deze gebruikt in herenhuizen. Deze zijn ook nog steeds te koop omdat sommige mensen dit toch net wat leuker eruit vinden zien. Of het voelt of klinkt anders wanneer je erop loopt. Hier kunnen de smaken een beetje in verschillen. Je kan dus de voordelen en nadelen van een PVC vloer zelf afwegen en bedenken wat voor soort vloer het beste bij jouw huis past. 

 

Voordeel van PVC vloeren

Een ander voordeel is het onderhoud van de vloer. Je kan de PVC vloeren namelijk gemakkelijk reinigen omdat ze vochtbestendig zijn. Hierdoor is het dus heel gemakkelijk om de vloer schoon te maken nadat je bijvoorbeeld hebt gemorst. Maar ook tijdens de gebruikelijke schoonmaak om deze even te dweilen. Dit gaat een stuk gemakkelijker dan hout of laminaat dit minder goed tegen water kunnen of waar veel kieren en gleuven in zitten. Dat scheelt namelijk ook heel erg bij het schoonmaken van de vloer, dat je met stofzuigen of vegen geen gedoe hebt met de spleten in de vloer. Die zitten er namelijk niet in. Of je uiteindelijk voor een PVC vloer kiest of een laminaat hangt van je eigen wensen en voorkeuren af. Als je hier over twijfelt kan je je altijd laten adviseren. 

 

You May Also Like