Een gezondere levensstijl in 2022!

Er zijn honderden keuzes die je kunt maken om een gezonder 2022 in te gaan. Iedereen heeft daarbij zijn eigen voornemens. Voor de een kan dat zijn om minder tijd achter de smartphone door te brengen, voor de ander kan dat zijn door te gaan starten met gezond ontbijten. Hieronder lees je meer over de drie populairste voornemens van het jaar 2022. 

Minder schermtijd 

Het verminderen van schermtijd stond bij velen weer op het lijstje van het jaar 2022. Mensen zijn het continue op hun telefoon zitten beu. Misschien wel herkenbaar voor jou. Wist jij dat we gemiddeld zo'n 5,5 uur per dag achter een scherm doorbrengen? Stel je voor dat je deze tijd vervangt door het doen van dingen die je al zo lang wilt doen: het opruimen van de zolder, een goede work-out of een kopje koffie met de buurvrouw? Een goede tip hierbij kan zijn om een schermtijd in te stellen op je telefoon. Dit kan tegenwoordig op vrijwel elke smartphone. Heb jij je limit van 15 minuten op Facebook bereikt? Dan kun je die app de rest van de dag niet meer openen! 

10.000 stappen 

Het begrip 10.000 stappen per dag zetten is in het jaar 2022 helemaal populair geworden. 10.000 stappen per dag zetten zorgt ervoor dat jij je portie dagelijkse beweging bereikt. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. In het jaar 2022 zijn we dan ook allemaal fanatiek hiermee aan de slag gegaan. Heb jij na je werkdag je 10.000 stappen nog nét niet bereikt? Dan is de motivatie om na het eten een rondje te wandelen zo gevonden. Welk voornemen pak jij dit jaar nog aan? 

Gezonder eten

Gezonder eten staat ieder jaar wel weer bij mensen op het goede-voornemens-lijstje. Het is en blijft een populair voornemen. Hierbij hoef je niet alleen te denken aan meer groenten eten of minder vaak naar de frituur gaan. Ook kun je minderen in je alcoholgebruik. Minder alcohol drinken zorgt voor meer energie, een gezonder lijf en het zorgt ervoor dat je ook op andere vlakken gemakkelijker gezondere keuzes maakt. Gooi jij doordeweeks bijvoorbeeld de alcohol de deur uit dan zal ook het gezonder willen eten doordeweeks een stuk gemakkelijker gaan. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je een behandeling alcoholverslaving overwegen. Het ene voornemen heeft zo zijn invloed op een volgend voornemen. Win win dus! 

You May Also Like