Een slaapkamer om van te dromen

Jouw slaapkamer verdient een oppepper, een make-over, een extra beetje spark! Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Betekent dat een nieuw eenpersoons dekbedovertrek, of misschien zelfs een dekbedovertrek dieren waar je zo gek op bent (ik stem walvissen!)? Lees snel mee voor alle ins-en-outs over hoe jij je slaapkamer weer het leven geeft waar hij zo om vraagt. 

 

Voordat je überhaupt naar je lokale Ikea of webwinkel vliegt om dat nieuwe eenpersoons dekbedovertrek te halen, voordat je die nieuwe lamp aansluit en voordat je zelfs maar nadenkt over het verven van die muur langs de deur; stel jezelf eerst de volgende vraag: hoe ontspan ik? Én, daaropvolgend: wat wil ik van mijn slaapkamer? Laat me beide vragen even toelichten. Ergens is het dezelfde vraag, maar deze kan een beetje overweldigend overkomen helemaal samengerold, vandaar dat we hem opbreken in twee. Dus, hoe kom jij graag tot rust, en in wat voor ruimte? Is dat een heel moderne, rustige ruimte, met lichte kleuren en weinig prikkels? Of word je juist graag geprikkeld door de ruimte om je heen, en wil je graag veel decoraties, ruimte voor boeken en je kleding in het zicht zodat je vast kan nadenken over de outfit van het evenement van die avond? En tegelijkertijd dus; wat moet jouw slaapkamer voor jou betekenen? Is het een ruimte waar je écht alleen wil slapen, of wil je er ook tot rust kunnen komen voordat je naar bed gaat? Moet er ruimte zijn voor kleding, voor decoratie, voor boeken en een nachtkastje? 

 

Als je al deze vragen voor jezelf en je eventuele huisgenoten hebt beantwoord, ben je klaar voor de volgende stap. Deze zit weer een beetje in hetzelfde straatje; vraag jezelf wat voor slaapkamer jij mooi vindt. Hou je van lichte kleuren, felle kleuren; wil je graag een accentmuur of een boekenkast om je deur? En heb je behoefte aan een eenpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoons, of moet het dekbedovertrek juist de statement piece van de ruimte worden? Wees overigens niet bang dat je de gehele ruimte moet vernieuwen, met nieuwe meubels en nieuwe decoraties. Vaak wordt de gehele energie van een slaapkamer al anders met een andere kleur op (een van) de muren en een nieuw dekbedovertrek. Eventueel wat nieuwe accessoires, of misschien wat (nep) groen naar binnen. 

 

Maak je dus geen zorgen als je slaapkamer nog niet is wat jij ervan wil; dat komt wel. Bedenk je rustig wat je mooi vindt én wat je van de ruimte wil, en geniet ervan. Welterusten! 

You May Also Like