Waar je op moet letten bij het kopen van kinderbrillen

Je had al een tijdje een vermoeden, maar nu heeft de opticien het dan ook bevestigd: je kind heeft problemen met zijn of haar zicht en moet een bril. Misschien vindt je kind dat een beetje spannend of jammer, maar geen zorgen: kinderbrillen zijn tegenwoordig hartstikke hip en zijn er in alle soorten en maten. Lees hier waar je op moet letten als je een bril voor je kind gaat aanschaffen.

Laat een oogmeting doen

Voordat je een bril voor je kind gaat kopen, moet je natuurlijk weten welke sterkte jullie nodig hebben. Hier kom je achter met een oogmeting. Deze kan de oogarts uitvoeren, maar je kunt hiervoor ook naar de opticien. Oogmetingen kunnen vaak aangepast worden voor kinderen, zodat zij zich op hun gemak voelen en jullie er makkelijk achter komen welke sterkte de bril moet krijgen. Je kunt kan verziend of bijziend zijn. Dit betekent dat hij of zij moeite heeft met dichtbij of in de verte kijken. Een bril zal hierin een wereld van verschil maken.

Kies een passend brilmontuur

Speciale kinderbrillen zijn zo gemaakt dat ze op een kinderhoofd passen. Bovendien zijn ze wat steviger dan normale brillen. Je kind kan dus lekker blijven ravotten, ook met een bril op. Wel is het belangrijk om een montuur te kiezen dat past bij het hoofd van je kind. Natuurlijk moet je kind de bril zelf ook leuk vinden, anders is er de kans dat hij of zij hem later niet op wil. Luister daarom ook naar de wensen van je kind tijdens de aanschaf. Vergeet ook niet om naar de verschillende kleuren te kijken. Heeft je kind als favoriete kleur roze? Dan kun je voor een leuke roze kinderbril gaan.

Vergeet de zonnebril niet

Naast een gewone bril, heeft je kind ook een zonnebril nodig voor wanneer de zon schijnt. Ook deze zijn gelukkig op sterkte te verkrijgen. Ze komen vaak in dezelfde monturen als gewone kinderbrillen en zijn even stevig en duurzaam. Je kind zal langzaam wennen aan het gevoel van het dragen van een bril,en als hij of zij wat ouder is, is het tijd voor brilmonturen dames of heren. Deze zijn er ook in verschillende modellen en kleuren. Heb jij al de juiste bril voor je kind gespot? Zo kan je kleintje de rest van zijn of haar leven genieten van goed zicht.

You May Also Like