Een avondje voor jezelf

Het is belangrijk om een avondje zo nu en dan voor jezelf in te plannen. Soms moet je gewoon eventjes de tijd voor jezelf nemen en niet bezig zijn met andere zaken, projecten of mensen. Die tijd voor jezelf gebruik je om tot rust te komen en je batterijtje op te laden. In deze blog vertel ik je hoe je dat kunt doen. Lees je mee?

De agenda mag leeg

Zoals ik al zei is het belangrijk dat je op zo'n avond geen andere plannen hebt. Op die manier kun je na je werk ook ontspannen en uitkijken naar het avondje met alleen jezelf. Zo schaal je de stress weg en weet je wat je te wachten staat. Daarnaast kan het ook heel ontspannend werken om een avond in de week te hebben waarvan je weet dat er dan alleen ontspannen wordt.

Maak de boel gereed

Van tevoren kun je natuurlijk wel het één en ander voorbereiden om het meeste uit je avondje alleen te halen en het is ook wel lekker als het huis opgeruimd is. Ook dat zorgt ervoor dat je je meer kunt ontspannen en niet onbedoeld toch bezig gaat houden met het huishouden. Van tevoren dus eventjes de boel in de was en een stofzuiger door het huis trekken, dan plof jij met een zelfvoldaan gevoel op de bank.

Eventjes de winkel in

Ook moeten we natuurlijk de winkel in om het één en ander aan lekkers in huis te halen. Denk aan drankjes en hapjes. Ben jij een echte keukenprins of prinses? Dan duik je wellicht zelf graag de keuken in om het een en ander in elkaar te zetten. Maar misschien wil je juist op zo'n avond helemaal niks doen en haal je hapjes in huis die al klaar zijn om meteen opgepeuzeld te worden.

Of blijf lekker op de bank

Als je echt van plan om geen vinger uit te steken op zo'n avond, wat natuurlijk helemaal prima is, kan je al die lekkernijen ook online bestellen. Ga bijvoorbeeld voor een fles Primitivo Salento. Die bestel je makkelijk online, sterker nog, je kan een hele voorraad inslaan! Daar hoef je dus niet voor de deur uit.

Hoe vul jij de avond in?

Vervolgens is het aan jou hoe jij de verdere avond in wilt vullen wellicht wil je je bezighouden met een hobby waar je anders doordeweeks weinig tijd voor hebt, of wil je juist op de bank hangen en een film kijken zonder al te veel na te hoeven denken? Het mooie aan een avond voor jezelf is dat je met niks en niemand rekening hoeft te houden behalve met je eigen wensen. Geniet ervan!

You May Also Like