Waar je aan moet denken als je een bedrijf hebt?

 

Als je een bedrijf hebt, dan heb je het hier hoogstwaarschijnlijk vrij druk mee. Je hebt continu genoeg te doen en daarbij komt ook nog eens dat er altijd wel wat te doen is. Het is nooit af, je werk neem je mee naar huis en je werk is je huis geworden. Dit klinkt allemaal heel angstaanjagend voor sommige mensen, maar voor jou is het dat niet. Voor jou is het een thuis geworden, een plek waar je je ei kwijt kunt. Je bent er als een vis in het water; je bedrijf is je kindje. Maar goed, je hoofd zit altijd vol, je hebt genoeg te doen en je wil het allemaal zelf doen. Als je zoveel te doen hebt is echter de kans vrij groot dat je vaker dingen gaat vergeten, je hebt immers zoveel om aan te denken. Daarom willen we je een handje helpen. In deze blog gaan we dat dan ook doen. 

Kerstpakket

Als je een bedrijf hebt, is dit een bezigheid die jaarlijks terugkomt en waar je ieder jaar weer moeite mee hebt. Je bent het (bijna) vergeten, je bent te laat met bestellen of je weet niet wat je moet kopen voor je zakelijke relaties. Dat is verleden tijd. Zet een herinnering in je agenda die ieder jaar terugkeert, zet hem rond begin december. Dan ga je bezig met iets zoeken en stem je dit af op basis van de ontvanger. Kijk bijvoorbeeld eens naar een kerstpakket vrouw of een kerstpakket man, dit filtert de boel al een heel stuk. Zorg ervoor dat je niemand vergeet. Denk aan collega’s, bevriende zakelijke kennissen, partners en dergelijke. Een kerstpakket bestellen doe je hoe dan ook op tijd, anders zal het te laat binnenkomen. 

Je personeel

Daarnaast is je personeel het belangrijkste dat je hebt. Niet je machines, niet je zakelijke netwerk, niet je reputaties; je personeel. Ze zijn het hart van je bedrijf en dit moet je je goed beseffen. Je personeel moet je daarom ook heel goed verzorgen. Geef ze van tijd tot tijd een schouderklopje, maak dingen bespreekbaar, geef ze een cadeautje bij een speciale gelegenheid en ga zo maar door. Als je dit doet, voelt je personeel zich vaak veel meer gewaardeerd en betrokken bij het bedrijf. Dit maakt de kans groter dat ze zich willen inzetten voor je bedrijf en dit ook daadwerkelijk doen.

You May Also Like